RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Preminula direktorica Gradske biblioteke Jasna Maglov

Direktorica Gradske biblioteke – knjižnice Brčko Distrita BiH Jasna Maglov, kćerka nekadašnjeg istaknutog djelatnika na polju sporta i kulturue gospodina Mladena Maglova, po kome i jedna ulica u Srpskoj Varoši nosi ime, preminula je nakon kraće bolesti u Bolnici Brčko juče u 64-oj godini života.

Jasna Maglov je rođena 1956. godine u Livnu, nakon čega sa porodicom doseljava u Brčko gdje provodi ostatak svog života. Studirala je književnost u Beogradu, smjer lektor. Čitav svoj život posvetila je književnost i djeci.

Radio Brčko će je pamtiti kao vrlo korektnu, ljubaznu i profesionalnu saradnicu na polju kulture i književnosti i ta saradnja je brzo prerasla u obostrano prijateljstvo i uvažavanje.

Sahrana će biti obavljena danas (utorak) u 13.30 sati na srpskom pravoslavnom groblju u Srpskoj Varoši.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.