RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Prevencija i kontrola dijabetesa

Udruženje dijabetičara Brčko distrikta Bosne i Hercegovine realizuje projekat „Prevencija i kontrola dijabetesa“ koji je namijenjen svim građanima distrikta sa ciljem podizanja svijesti i  prevencije dijabetesa tipa 2.

Imajući u vidu da je Dijabetes bolest koja je u stalnom porastu kako u cijelom svijetu tako i kod nas, pogotovo dijabetes tipa 2 kod djece i odraslih i sve većeg broja gojaznih građana, te da rana prevencija je jedan od važnih segmenata odlučili smo se za ovaj projekat.

Dana, 13.05.2022.godine posjetili smo mjesnu zajednicu „Centar 3“ gdje smo građanima omogućili besplatno mjerenje nivoa šećera u krvi, krvnog pritiska, određivanje bodi masni indeks uz savjete  o prevenciji dijabetesa tipa 2 i gojaznosti uz podjelu edukativnog materijala.

Ovim putem želimo da se zahvalimo našim sugrađanima, koji su podržali naš projekat potom učinili dobro za svoje zdravlje.

U akciji je obavljeno preko 100 preventivnih pregleda.

Udruženje dijabetičara Brčko, nastavlja aktivnosti na realizaciji projekta „Prevencija i kontrola dijabetesa“, te će u narednom periodu posjetiti još mjesnih zajednica na području distrikta, rekao je Đorđe Vuković, predsjednik Udruženja dijabetičara Brčko.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Обиљежен 14. новембар Међунардони дан дијабетеса

Vladimir Matijević

Брчко: Једна од десет особа обољева од дијабетеса

Anđelka Đurić

Dijabetes: Glavni faktor rizika kod koronavirusa

Sandra Živković