RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Privreda jedan od prioriteta buduće Strategije razvoja Distrikta

Privredna komora Brčko distrikta nedavno je uputila poziv svim poslodavcima iz Distrikta da se aktivno uključe u izradu nacrta Strategije razvoja Brčko distrikta BiH za period 2021–2027. godine. S obzirom da je u strategiji jedan od prioriteta usmjeren na razvoj privrede, očekuje se da će privrednici dostaviti što više kvalitetnih prijedloga i ideja.

Vlada Brčko distrikta BiH je prošlog mjeseca predstavila Nacrt strategije razvoja Brčko distrikta BiH za period 2021–2027. godinu koja ima za cilj da poboljša kvalitet života u Distriktu. Kako bi ovaj strateški dokument  napravili što kvalitetnijim upućen je javni poziv svim građanima i zainteresovanim stranama da se svojim prijedlozima uključe u njegovu izradu.

Neki od prioriteta su razvoj poduzetništva, tj. razvoj malih i srednjih poduzeća, razvoj poljoprivrednog, ali i ruralnog dijela, poboljšanje cjelokupnog zdravstvenog sustava kao i uvođenje informatizacije zdravstvenog centra.

„Ovaj dokument je od velikog značaja za privredu distrikta u narednom periodu te je od izuzetne važnosti da  privrednici dostave svoje ideje i prijedloge u kojem pravcu vide razvoj ove oblasti“, istakla je Sanela Hadžajlić  potpredsjednica Privredne komore u Brčkom.

Od privrednika se očekuje do 21. novembra dostave svoje konkretne prijedloge kako privredu Brčko distrikta  učiniti konkurentnijom, te u kojem bi se smijeru ona trebala razvijati u narednih sedam godina.

Nacrt strategije razvoja Brčko distrikta BiH za period 2021–2027. godinu rađen je u saradnji s Odjeljenjem za privredu, sport i kulturu i partnerima UNDP i Republikom Švicerskom.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Započelo obilježavanje stradanja Jevreja u Brčkom tokom Drugog svjetskog rata

Admir Kadrić

Брчко: Одржана сједница Штаба за заштиту и спасавање

Radio Brčko

KOVID 19: U brčanskoj Bolnici 46 pacijenata sa teškom kliničkom slikom

Radio Brčko