RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Procesuirani za silovanje Saša Krstić optužen za prijetnju tužiteljici

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv Saše Krstića (43) iz Brčkog zbog osnovane sumnje da je prijetio tužiteljici ovog tužilaštva u vezi s vršenjem tužilačke funkcije u ranijem postupku koji je vođen protiv njega.

Optuženom, koji je prije šest godina od strane ovog tužilaštva procesuiran za krivično djelo silovanja, stavljeno je na teret da je tužiteljici koja je zastupala optužnicu nedavno uputio ozbiljnu prijetnju. Krstić se tereti da je pokazujući revolt i ljutnju zbog ranije vođenog postupka u kojem je pravosnažno oslobođen od optužbi, vidjevši je na javnom mjestu, uputio direktnu i ozbiljnu prijetnju tužiteljici da će joj se osvetiti. S tim u vezi, on je optužen da je prema službenom licu u vezi s vršenjem njegove funkcije počinio krivično djelo Ugrožavanje sigurnosti (iz člana 180 stav (2) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH).

Podizanjem optužnice, koja je ubrzo i potvrđena pred Osnovnim sudom Distrikta, u kratkom roku okončana je još jedna istraga ugrožavanja sigurnosti službenih lica u vezi s vršenjem njihove funkcije. Nedavno je, mjesec dana nakon napada na policijskog službenika i prijetnji ubistvom dvojici policajaca na službenoj intervenciji, optuženi u tom predmetu Anel Salihović (27) kažnjen zatvorom u trajanju od četiri i po mjeseca.

Preduzimanje radnji krivičnog gonjenja prema određenoj osobi ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Protiv sudskog policajca podignuta optužnica jer je pucnjevima iz pištolja rastjerao osam osoba sa svog imanja

Radio Brčko

Njemačkа: Zatvor za bračni par iz Poljske zbog krijumčarenja Kurda iz Bjelorusije

Radio Brčko

Аустрија: Српској нарко-банди 75 година затвора

Radio Brčko
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!