Brčko

Brčko: Prolongira se početak gradnje Omladinskog centra u Grčici

Zbog izrade novog projekta i nove tehničke dokumentacije, prolongira se početak gradnje Omladinskog centra u gradskoj mjesnoj zajednici Grčica, čija prva građevinska faza je starim planom bila očekivana u jesen. Objekat centra imaće oko 1.300 metara kvadratnih, a koštaće preko milion KM.

Povjerenik MZ Grčica, Vedran Jovičić za Radio Brčko je kazao da će novim projetktom i izradom nove tehničke dokumentacije doći do izmjena dimenzija objekta Omladinskog centra u ovom najmnogoljudnijem brčanskom naselju koje broji oko 10.000 stanovnika.

Jovičić je kazao da je prvobitno bilo planirano oko 1.300 metara kvadratnih korisnog prostora za ovaj centar, ali će i u tom dijelu biti izmjena jer će se objekat morati prilagoditi novim lokacijskim uslovima.

Vedran Jovičić

Omladinski centar će biti namijenjen za omladinu i sve druge građane Grčice, okolnih naselja i kompletnog Brčkog, u dijelu kulture, sporta, zabave i izrade muzeja i kancelarijskog prostora za potrebe MZ Grčica.

Jovičić je pojasnio da je do sada prikupljeno 315.000 maraka budžetskih sredstava, a s obzirom da cijene građevinskih i drugih materijala koji će biti potrebni za gradnju doma, rastu, ukupna vrijednost bi mogla iznositi preko milion KM.

Jovičić nije krio žaljenje zbog činjenice da prva faza gradnje Omladinskog centra u Grčici nije mogla započeti na jesen, ali je kao povjerenik i građanin dao punu podršku izradi nove projektne i tehničke dokumentacije, kako bi centar u cjelosti opravdao svoju funkciju, cilj i namjenu.

Nakon izrade novog projekta izgradnja centra trebala bi započeti u jesen 2022. godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Back to top button