Brčko

Brčko: U zoni Pete osnovne škole postavljeni preventivni pokazivači brzine

U blizini V Osnovne škole nedavno su od strane JP „Putevi Brčko“ postavljeni promjenjivi prometni znakovi s pokazivačima brzine koji upozoravaju vozače da umanje brzinu kretanja vozila.

Zamjenik ravnatelja „Puteva“ Jasmin Mešić kaže kako je ova lokacija izabrana prvenstveno zbog škole i sigurnosti namjlađih sudionika u prometu, ali i zbog frekventnosti vozila na ovoj dionici.

„Također, prethodno smo na ovoj lokaciji imali usporivače brzine tzv. ‘ležeće policajce’ koje smo morali ukloniti radi tranzitnog prometa i velikog protoka teretnog prometa ovim dijelom. Na osnovu toga smo pokušali kroz ove prometne znakove poboljšati sam promet ovim dijelom“, rekao je Mešić.

Jasmin Mešić, zamjenik ravnatelja JP “Putevi Brčko”

Prema njegovim riječima, ovakva signalizacija je postavljena preventivno, s ciljem upozorenja vozača na pješake koji se svakodnevno kreću ovim područjem, te oni vozači koji prekorače preporučenu brzinu neće biti kažnjavani.

Iz JP „Putevi“ je najavljeno kako se radi analiza prometnica Brčko distrikta te kako u predstojećem razdoblju planiraju postaviti više promjenjivih znakova na brčanskim prometnicama.

„Bazirat ćemo se prvenstveno na grad, a kasnije na ruralna područja. U predstojećem razdoblju ćemo analizirati prometnice te tražiti rješenja kako bismo ovakvim znakovima osigurali i ostale nužne lokacije“, rekao je Mešić.

Za projekt postavljanja promjenjivih znakova s pokazivačima brzine je utrošeno oko 30.000 KM, a on će na ovoj dionici ceste povećati uočljivost pješačkog prijelaza i time povećati sigurnost svih sudionika u prometu na cesti, a osobito učenika ove osnovne škole i pješaka kao jedne od najranjivijih skupina.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Back to top button