RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Promjenjivo vrijeme pogoduje ubrzanom razmnožavanju komaraca

Uposlenici Higijensko epidemiološke službe Javnog zdravstva već nedjeljama intezivno rade tretiranje larvi i komaraca na području Brčko distrikta. Bez obzira na to stanovnici Brčko distrikta se žale na veliki broj komaraca te traže veće angažovanje nadležnih  službi.

Uprkos tome što su sve ekipe i oprema Higijensko epidemiološke službe Javnog zdravstva Brčko distrikta već skoro tri mjeseca angažovane na tretiranju larvi i komaraca promjenljive vremenske prilike sa čestim pljuskovima i toplim vremenom pogoduju razvoju ovih insekata tako da hemijska tretiranja ne daju onakve rezultate kakve očekuju građani ističu u ovoj službi.

Dr. Mirjana Kuzmanović šefica ove službe je apelovala i na druge institucije i službe u Brčko distriktu da preduzmu aktivnosti na košenju i uređenju zapuštenih površina u  kojima se obično nalaze legla komaraca.

Građani Brčko distrikta se slažu da je vrijeme promjenjivo ali i smatraju da se može učiniti više na tretiranju komaraca

Tretiranje komaraca se vrši tokom maja, juna i jula mjeseca a ako bude potrebno ta aktivnost će biti produžena i nakon tog perioda.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.