RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Brčko: Promovirana zbirka pjesama Hasibe Mujačić

U prepunom foajeu Doma kulture sinoć je Hasiba Mujačić iz Brčkog promovirala svoju drugu knjigu pod nazivom „Moje pjesme, moji snovi“. O knjizi je, kao o prikazu svevremenih životnih situacija, pod moderatorskom palicom Borisa Marića, govorila recenzentica Mirjana Đapo.

“Ja bih ovu knjigu nazvala lirskim dnevnikom. Čovjek kad čita Bibine priče i poeziju, ne može da se ne nađe u njima, jer su to i naše životne priče. Ovdje je poenta na lirskom izrazu, koji je meni bio neverovatno blizak”, rekla je Đapo.

Život kroz riječi

Autorica za svoje pjesme kaže da su nastajale tijekom njenog sazrijevanja, ali da su objavljene tek ove godine.

“U mojim pjesmama ima tuge, radosti, vrelih ljeta, rijeke Save, prijatelja …” kaže ona, najavljujući naredni rukopis, koji će biti objavljen sljedeće godine.

Ahmet Dervišević, jedan od posjetitelja i prijatelja pjesnikinje za djelo kaže da je ono preslikana priča njenog života.

Zbirka pjesmama „Moje pjesme, moji snovi“ Hasibe Mujačić promovirana je u okviru vladine kulturno-sportske manifestacije „Brčansko ljeto – Savski cvijet 2019“.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.