RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Banjaluka: I u drugom upisnom roku ima mjesta na fakultetima

Raspisan je konkurs za upis studenata u drugom upisnom roku, za sve cikluse studija na Univerzitetu u Banjoj Luci u akademskoj 2019/2020. godini.

U drugom upisnom roku na prvu godinu prvog ciklusa studija na Univerzitetu u Banjoj Luci planiran je upis 883 studenata.

Kako je predviđeno, na svih 17 organizacionih jedinica planiran je upis 125 brucoša, koji će se školovati na teret budžeta.

Na sufinansiranju ima mjesta za 565 buduća akademca, dok 33 studenta mogu da se upišu u kategoriji samofinansiranje. Također, ima mjesta i za 113 brucoša sa statusom strani državljani, kao i 47 studenata koji će se školovati kao vandredni studenti.

Iz banjalučkog Univerziteta su potvrdili da najviše slobodnih mjesta ima na Filološkom fakultetu (93), Prirodno-matematičkom fakultetu (79), Filozofskom (62), Fakultetu političkih nauka (74), Elektrotehničkom (58) Mašinskom fakultetu (51)…

Na drugom ciklusu studija planirano je da se u akademskoj 2019/2020. godino upiše ukupno 890 studenata, a na trećem ciklusu na devet organizacionih jedinica planiran je upis 144 akademaca.

Prijavljivanje kandidata, koji planiraju upisati prvi ciklus studija počinje 26. augusta, a završava 6. septembra (prijem dokumenata se vrši svaki radni dan).

Polaganje prijemnog ispita je 9. septembra na svim organizacionim jedinicama. Objavljivanje rezultata konkursa je do 11. septembra, a upis primljenih kandidata počinje 16. septembra i traje do 20. septembra.

Konkurs za upis studenata na drugi i treći ciklus studija otvoren je od 17. juna do 16. oktobra 2019. godine, do kada će kandidati moći predati svoje prijave.

Informacije o rangiranju prijavljenih kandidata, konačnoj rang-listi i rokovima za upis bit će dostupne najkasnije do 21. oktobra 2019. godine na internet stranicama fakulteta/Akademije umjetnosti.

Izvor: FENA

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Бањалука: Ухапшено више особа осумњичених за злочин против човјечности

Radio Brčko

U UKC-u u Banjaluci danas najveći broj hospitalizovanih od početka pandemije

Radio Brčko

Banjaluka: U akciji “Unikat” pronađene laboratorije za uzgoj “skanka” (Video)

Radio Brčko