RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Proni izrađuje aplikaciju “Kapljica” za dobrovoljno darivanje krvi

S obzirom da je u toku realizacija projekta izrade mobilne aplikacije „Kapljica“, koji će olakšati registraciju dobrovoljnih davalaca krvi i skratiti vrijeme pronalaska istih u Brčko distriktu, obaveza Pronija Brčko je prema projektu bila posjeta i razmjena iskustva sa saradnicima na projektu iz jedne od zemalja Zapadnog Balkana, kako bi se upoznali sa radom drugih organizacija ili kompanija koje rade sličan posao.

Menadžer omladinskih klubova u Proni centru za omladinski razvoj Brčko, Harun Šabanović je u izjavi za Radio Brčko pojasnio je da je studijska posjeta Beogradu i Crvenom krstu u Starom gradu bila veoma uspješna, a ona proizilazi i iz obaveze iz Rais programa. Inače, tim koji je predvodio Šabanović ispored Pronija Brčko, nedavno je osvojio 1. mjesto na državnom „Rais takmičenju“ u Sarajevu. Novi projekt registracije dobrovoljnih davalaca krvi funcioniraće na način da će svi korisnici besplatno instalirati mobilnu aplikaciju.

„Proni centar Brčko od samog svog osnutka, a postoji i uspješno djeluje već oko 25 godina, u najvećem dijelu finasira se iz inostranih izvora, odnosno ambasada međunarodnih organizacija u Bosni i Hercegovini, dok se jedan manji dio sredstava obezbjeđuje od strane Vlade Brčko distrikta“, kazao je Šabanović i dodao da pisanje projektata za ta sredstva nije nešto novo za ovu nevladinu omladinsku organizaciju, jer i sam Proni radi edukacije pisanja projekata iz različitih društveno korisnih oblasti.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: “PRONI” upriličio radionicu za mlade na temu “Medijska pismenost”

Sandra Živković

Proni centar za omladinski razvoj realizuje niz projekata za mlade

Sanita Jerković Ibrahimović

Prikazivanje filma Re:Generacija u Tuzli, Brčkom i Zvorniku

Radio Brčko