Brčko

Брчко: “Прони” реализовао кампању за превенцију насиља међу средњошколцима

Харун Шабановић, менаџер у “Прони” центру за омладински развој рекао је да су недавно у пет општина у БиХ отворени омладински клубови који треба да служе младима као простори за едукацију и остале активности, као и да ће ускоро овакви клубови бити отворени у још пет градова широм БиХ.

Шабановић је додао да је Прони центар у Брчком недавно имао пројекат која се односи на средњошколце.

“Недавно смо спровели кампању “Укључи памет искључи хејт” гдје млади кроз „Буди мушко“ клуб активно раде на превенцији насиља међу средњошколцима. У скопу овог пројекта до сада су реализоване акције лијепљења плаката по граду, и снимљен видео запис са порукама ученика својим вршњацима а све у циљу превенције насиља”, истакао је Шабановић.

Из Прони центра су нам потврдили да су једина овлаштена организација за дистрибуцију Европске омладинске картице која је бесплатна на сајту www.omladinskakartica.ba a која ће младим особама много значити јер омогућава значајне попусте при куповини широм БиХ али и у 37 европских земаља.

Шабановић је рекао да ће Прони у периоду од 9. до 13. септембра реализовати тренинг у Неуму на тему “Трансформација конфликта и превенција насилног екстремизма” који се реализује у склопу Прони Академије омладинског рада.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button