RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Proslava Dana Evrope u organizaciji SDP-a Distrikta

Brčanski SDP je danas na izletištu Ficibajer obilježio deveti maj – Dan pobjede nad fašizmom u drugom svjetskom ratu, odnosno Dan Evrope.

„Ovo je na neki način „zamjena“ za naše standardno obilježavanje prvog maja, Međunarodnog praznika rada, koji prošle sedmice nismo obilježili iz objektivnih razloga. Ujedno na ovaj način ukazujemo i na značaj obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom, te dalje borbe protiv svih fašističkih ideja i prakse, koja je na žaloist i danas veoma aktuelna čak i u Evropi“, rekao je u ime organizatora predsjednik Socijal demokratske partije Brčko Esad Atić.

Atić je podsjetio kako je Evropi trebalo manje od jedne decenije da se nakon krvavog  svjetskog rata ponovo počne ujedinjavati prevazilazeći ranije sukobe i neslaganja.

„Nažalost mi u BiH i poslije trideset godina još uvjek nismo u stanju prevazići naše razlike pa i sukobe te krenuti naprijed. SDP se uvijek zalaže za toleranciju i suživot na ravnopravnim odnosima. To ostaje i dalje naša ideja vodilja, koju, zbog toga što ne činimo vlast u BiH, nismo mogli suštinski provoditi. Vjerujem da će se stvari i u ovom kontekstu promijeniti na bolje već nakon ovih oktobarskih izbora“, naglasio je Atić.

Inače, već naredne godine SDP će ponovo u Brčkom upriličiti “Prvomajsku budilicu” uz tradicionalnu proslavu Međunarodnog praznika rada.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.