BrčkoStranačke aktivnosti

БРЧКО: СНСД Брчко честита Дан побједе над фашизмом свим грађанима Брчког

УВИЈЕК НА ПРАВОЈ СТРАНИ ИСТОРИЈЕ

Општински одбор Савеза независних социјалдемократа (СНСД) свим грађанима Брчког честита Дан побједе над фашизмом и Дан Европе, као један од најважнијих датума у модерној историји човјечанства.
У времену свеопште релативизације многих вриједности, моралне и духовне регресије а у корист неких других идеја,   од пресудног значаја је не допустити ревизију историје и покушаје да се умањи допринос који су наши преци дали ослобођењу и коначном слому фашизма на просторима бивше Југославије и Европе. То подразумијева његовање културе сјећања на све важније датуме из наше антифашистичке прошлости, а нарочито на огромну жртву коју смо поднијели, бивајући увијек на правој страни историје.
Парадоксално је да Закон о празницима Брчко дистрикта не предвиђа у календару празника и 9.мај. Зато позивамо све политичке актере у Брчком да дођемо до консензуса и усвојимо измјене Закона у циљу уврштавања Дана побједе над фашизмом и Дана Европе међу званичне празнике у Брчком, али не као нерадни, већ као радни дан.
Делегација СНСД а сутра ће,  поводом 9.маја,положити вијенце на партизанском спомен гробљу,као и у кругу бивше фабрике Мајевица, на мјесту масовне ликвидације цивила,  Јевреја и Срба у Другом свјетском рату.
—————————————————————————————————————-
„Радио Брчко“ се ограђује од објављених информација у овој рубрици и одговорност за њихов садржај сносе искључиво њихови аутори, односно пошиљаоци.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!