RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Prva faza uređenja plaže u Brezovom Polju do septembra

Prva faza uređenja ljetnje plaže u Brezovom Polju trebala bi da bude završena do početka septembra. Plaža je duga oko 100 metara, a prostire se na tri duluma zemlje pored Save. Druga faza plaže radiće se naredne godine.

Povjerenik MZ Brezovo Polje Hajrudin Ljuščić za Radio Brčko je kazao da je do sada u projekt plaže uloženo oko 350.000 KM sredstava iz budžeta Brčko distrikta, a kompletna realizacija prve faze plaže iznosi pola miliona maraka.

Hajrudin Ljuščić

U drugoj fazi radiće se tzv. fini radovi kao što je izgradnja tuš kabina, wc-a, igrališta za djecu, trenena za fudbal i odbojku na pijesku, i drugo što bi se radilo naredne godine.

Kompletan novac je obezbijeđen iz budžeta, po prijedlogu Vlade i uz podršku Skupštine Brčko distrikta.

Ljušćić je kazao da se plaža u Brezovom Polju radi po uzoru na plaže u zemljama EU sa kompletnim dnevnim i noćnim korištenjem, marinom za pristup brodica, jahti, čamaca i bezbjednošću za sve korisnike.

Od početka ljeta kojeg ove godine obilježavaju izuzetno visoke temperature, dnevno se na brezopoljskoj nedovršenoj plaži okupi preko 100 posjetitelja.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Житељи парохије брезопољске даровали крв

Radio Brčko

Brčko: Vikendom oko 200 kupača na brezopoljskoj plaži

Sanita Jerković Ibrahimović

Plaža u Brezovom polju turistički potencijal Brčko distrikta

Mirsad Zahirović