RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Puštanjem balona sa porukama žene podsjetile na svoja ugrožena prava

Udruženje aktivnih žena Gender Brčko u okviru projekta „16 dana aktivizma„ danas je obilježilo 8. mart Međunarodni dan žena, organizovanjem ulične akcije pisanja poruka i puštanjem balona na Trgu mladih u Brčkom.

„Cilj ove aktivnosti je bio da se mladi upoznaju o značaju ovog datuma za ravnopravnost polova i značaju obilježavanja ovog praznika kroz vrijeme. Želimo da podsjetimo građane da obilježavanje ovog datuma za žene predstavlja puno više i da to nisu samo pokloni i cvijeće“, istakla je Tatjana Ristić predsjednica udruženja.

Ona se posebno zahvalila svim onim ženama koje u vrijeme pandemije rade danonoćno i svakodnevno su u svom radu izložene virusu poput medicinskih sestara, čistačica i zaposlenih u trgovačkim centrima.

Foto: Mirsad Arnautović

„Borba za prava žena ni danas nije ništa drugačija nego prije jednog vijeka jer i danas žene rade u teškim uslovima i po deset sati dnevno a i dalje su veoma loše plaćene za te poslove„ naglasila je Ristić.

Današnju aktivnost ovog udruženja su podržale aktivistice iz nekoliko drugih udruženja žena iz Brčko distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Mnogobrojna publika sinoć uživala u koncertu Jelene Rozge

Radio Brčko

Brčko: Inspekcijske kontrole prodaje cvijeća za 8. mart

Radio Brčko

Danas je 8. mart – Međunarodni dan žena

Radio Brčko