RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Radovi na izgradnji nove zgrade JZU “Zdravstveni centar Brčko” idu prema planu

Izgradnja nove zgrade Javne zdravstvene ustanove „Zdravstveni centar Brčko“ protiče planiranom dinamikom te se puštanje u rad očekuje polovinom naredne godine. Iz proračuna Distrikta za izgradnju prve faze novog objekta JZU izdvojeno je 2.100.000 KM.

„Prva faza radova na izgradnji novog objekta JZU „Zdravstveni centar Brčko“, koji se nalazi iza Doma zdravlja, započeo je u ožujku 2022. godine i radovi protiču planiranom dinamikom, te se radovi ove faze planiraju završiti u mjesecu rujnu“, kazao je Asmir Mujanović, predstojnik Odjela za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta.

Iz Odjela za zdravstvo i ostale usluge kažu kako je predviđeno dodatnih milijun maraka iz rebalansa Proračuna kako bi po završetku prve faze, krenuli u realizaciju i završne faze na izgradnji ovog objekta.

„Nova zgrada će biti više funkcionalna i imat će dovoljan broj prostorija za više namjena, u podrumu bi se nalazio parking za vozila zdravstvene ustanove, zatim specijalističke ambulante, sala za edukacije, prostor za apoteku, kao i određeni broj ureda za smještaj administrativnog osoblja“, dodao je Mujanović.

Ukoliko radovi i na drugoj fazi, ujedno i završnoj, nastave ovakvom dinamikom, kaže Asmir Mujanović,  puštanje u rad novog objekta može se planirati za polovinu 2024. godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

JZU “Zdravstveni centar Brčko” dobila dva nova sanitetska vozila

Gorana Antić

Brčko: Odjel za zdravstvo ove godine namjerava plasirati 23 miliona KM socijalnih davanja

Suvad Alagić

Brčko: Uskoro rekonstrukcija Odjela kirurgije u Općoj bolnici

Gorana Antić