RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Raspisan javni poziv za Program samozapošljavanja

Zavod za zapošljavaje Brčko distrikta raspisao je peti po redu Javni poziv za prijavu na Program samozapošljavanja za šta su obezbijeđena sredstva u iznosu od  577 hiljada KM.

Vlado Jevtić

Prema riječima Vlade Jevtića, Direktora brčanskog Zavoda za zapošljavanje, ovaj program samozapošljavanja se proteklih godina pokazao kao izuzetno uspješan jer omogućava da za relativno malo sredstava, lica koja su do juče bila nezaposlena, realizuju svoju poslovnu ideju i postanu poslodavci gdje prije svega zaposle sebe, a u većini slučajeva i neka druga lica.

Za sredstva iz ovog projekta mogu aplicirati sva nezaposlena lica koja se nalaze na aktivnoj listi zavoda ali i lica koja su registrvala poslovnu djelatnost u 2018. godini.

Javni poziv je otvoren do 07. decembra, a do sada je pristiglo oko 100 prijava.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Sredstva iz Programa samozapošljavanja dobilo 49 korisnika

Mirsad Arnautović

Za deset dana konačna lista korisnika u Programu samozapošljavanja

Mirsad Arnautović

Brčko: Raspisan Javni poziv za prijavu na Program samozapošljavanja

Sandra Živković