Brčko

Brčko: Sredstva iz Programa samozapošljavanja dobilo 49 korisnika

Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta objavio je konačnu listu kandidata kojima su odobrena sredstva po programu samozapošljavanja u 2019. godini. Na listi se nalazi 49 lica kojima su odobrena sredstva u pojedinačnim iznosima u prosjeku od preko deset hiljada KM.

“Već šestu godinu za redom Vlada Brčko distrikta preko Zavoda za zapošljavanje realizuje Program samozapošljavanja u privredi za šta je do sada utrošeno preko tri miliona maraka. Naredna obaveza onih koji su po konačnoj listi dobili ova sredstva jeste registrovanje vlastite firme”, istakao je Vlado Jevtić, direktor Zavoda za zapošljavanje.

Nakon registrovanja, te firme će potpisati ugovor sa Zavodom za zapošljavanje a potom će im biti prebačena sredstva koja su dobili po ovom programu.

“Obaveza budućih poslodavaca koji registruju firmu na ovakav način jeste da nakon toga sebe skinu sa evidencije Zavoda za zapošljavanje i da se prijave sa obavezom uplate svih poreza i doprinosa u naredna 24 mjeseca”, pojasnio je Jevtić.

Za sredstva iz ovog Programa su mogli konkurisati svi oni koji su imali projektnu ideju za razne djelatnosti izuzev trgovine i ugostiteljstva

Sredstva za ovaj program su obezbijeđena u budžetu Brčko distrikta u 2019. godini u iznosu od 500 hiljada KM.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Čitajte takođe
Close
Back to top button