RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Raspisan Javni poziv za samozapošljavanje u poljoprivredi

U Zavodu za zapošljavanje Brčko distrikta BiH raspisan je Javni poziv za prijavu na Program samozapošljavanja u poljoprivredi na području Brčko distrikta za 2023. godinu za čiju je namjenu izdvojeno oko 580.000 KM.

„Svrha Programa je doprinos razvitku poljoprivrede Brčko distrikta u vidu financijske podrške za osobe koje žele započeti ili su započele poljoprivrednu proizvodnju, kroz stvaranje uvjeta samozapošljavanja osoba koja se nalaze na evidenciji Zavoda ili su se nalazile prije registracije poslovne djelatnosti u 2023. godini“, kazao je Admir Galijatović, šef Sektora za posredovanje pri zapošljavanju.

Ukupan iznos za realizaciju Programa samozapošljavanja u poljoprivredi iznosi 581.200 KM, od toga je preko Odjela za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo iz Proračuna Distrikta izdvojeno 500.000 KM, a ostalo su neiskorištena sredstva iz prethodne godine po Programu samozapošljavanja.

Javni poziv ostaje otvoren do 11. kolovoza 2023. godine i svi zainteresirani kandidati svoje prijave mogu predati u prostorijama Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta.

„Po završetku Javnog poziva zaključuje se protokol, te sve dostavljamo Odjelu za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo, nakon čega će se organizirati obuke iz oblasti poduzetništva u poljoprivredi u trajanju od pet dana za prijavljene aplikante“, dodao je Galijatović.

Sve dodatne informacije možete pronaći na web stranici Zavoda za zapošljavanje.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Započele edukacije za osobe koje su se prijavile na Program samozapošljavanja u poljoprivredi za 2022. godinu

Gorana Antić

Brčko: Smanjen broj osoba na evidenciji Zavoda za zapošljavanje

Gorana Antić

Brčko: Uskoro obuke za prijavljene na Program samozapošljavanja u poljoprivredi

Gorana Antić