RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Raspisan javni poziv za Program samozapošljavanja u privredi

Zavod za zapošljavaje Brčko distrikta raspisao je, sedmi po redu, Javni poziv za prijavu na Program samozapošljavanja u privredi za šta je rebalansom budžeta u 2020. godini obezbijeđeno 500 hiljada KM.

„Javni poziv ima za cilj realizaciju Programa samozapošljavanja u 2020. godini kao doprinosa privrednom razvoju kroz stvaranje uslova za samozapošljavanje i podizanje preduzetničkog duha na području Brčko distrikta BiH“, istakao je Admir Galijatović šef Sektora posredovanja pri zapošljavanju u ovom zavodu.

Admir Galijatović

Za sredstva iz ovog projekta mogu aplicirati sva nezaposlena lica koja se nalaze na aktivnoj listi zavoda, ali i lica koja su registrovala poslovnu djelatnost u 2020. godini.

„Program je fokusiran na zanatstvo, proizvodnju i usluge, osim trgovine i ugostiteljstva, a maksimalan iznos sredstava koje jedno lice može dobiti je 15 hiljada KM ukoliko se lice nalazi na evidenciji zavoda, dok je iznos od 10 hiljada predviđen za ona lica koja su tokom ove godine osnovala vlastiti biznis“ pojasnio je Galijatović.

Javni poziv je otvoren do 11. decembra 2020. godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Ovjera kartona lica sa evidencije Biroa rada od juče po starom sistemu

Sanita Jerković Ibrahimović

Brčko: Stvaranje nepotrebnih gužvi prilikom javljanja na Zavod za zapošljavanje

Mirsad Arnautović

Brčko: Završen još jedan javni poziv za zapošljavanje

Mirsad Arnautović