RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Redovna opskrba vodom u večernjim satima

U brčanskoj MZ Mujkići u tijeku su radovi na transportnom cjevovodu koji vodi od tvornice vode do vodotornja Vrankićka, gdje je prije gotovo 15 dana došlo do kvara. Djelatnici radne jedinice Vodovod i kanalizacija u JP „Komunalno Brčko“ istražnim iskopom su danas locirali mjesto curenja vode te bi problem trebao biti riješen u što kraćem roku.

Šef radne jedinice Vasilije Vasiljević ističe kako su instantno obustavili opskrbu vodom kako bi nastali kvar riješili u što kraćem roku.

„Po otkrivanju problema, obustavili smo isporuku vode građanima sa ciljem da do večeras do 21 sat uspijemo riješiti curenje i da onda počnemo puštati vodu kako građani preko vikenda ne bi bili bez vodoopskrbe. Da smo ostavili to za sutra, moglo se dogoditi da se nešto iskomplicira i da onda za vikend nemamo vodu. Radit ćemo dok to ne završimo i dok građane ponovno ne snabdijemo vodom“, kazao je Vasiljević.

Glavni problem lociranja kvara na cijevima, kaže Vasiljević, predstavljao im je teren, odnosno dubina na kojoj se nalazi cijev i zaštitni sloj.

„Cjevovod je ukopan na dubini od tri metra, okolo je zasut tamponom šljunka i sa strane ima daktilno platno. Voda se u tom kanalu cijedi i ide na najnižu točku. I mi smo krenuli od najniže točke gore prema cijeđenju vode, što je logičan način da pronađemo curenje“, pojašnjava Vasiljević.

Stanovnici čije se kuće nalaze u neposrednoj blizini iskazali su zabrinutost za svoju imovinu, no Vasiljević ističe kako bojazni za sada nema i da su veliku količinu vode koja je izlazila na površinu posljednjih dana sanirali i prebacivali kako ne bi ugrozila objekte građana.

Prema Vasiljevićevim riječima, ostavljen je dio vode u transportnom cjevovodu tako da bi jedan broj građana ubrzo po puštanju protoka već večeras trebao dobiti vodu, dok bi do jutarnjih sati pritisak vode trebao biti normaliziran, a voda bi trebala već ujutro biti dostupna u svim kućanstvima u Brčkom.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Uspješni radovi na sanaciji riječnih korita na području Distrikta

Mirsad Zahirović

У току санација 8 клизишта

Дејана Крстић

Брчко: Радови на санацији цјевовода

Vladimir Matijević