RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Rekonstrukcija puteva u ovoj godini obuhvatit će mnoge mjesne zajednice

Odjeljenje za javne poslove Vlade Brčko distrikta BiH u ovoj godini planira uraditi rekonstrukciju više magistralnih puteva i gradskih ulica na području Distrikta, a infrastrukturnim radovima bit će obuhvaćeno cijelo područje Distrikta. U toku su dvije javne nabavke za rekonstrukciju puteva i trotoara predračunske vrijednosti 8.000.000 KM, a u toku je i javna nabavka za projektovanje puteva, za šta je u budžetu Brčko distrikta planirano oko 180.000 KM.

“Imamo ugovore koje smo prenijeli iz prošle godine i oni će sa realizacijom krenuti početkom građevinske sezone. Prema našim procjenama ove godine bi mogli raspisati javne nabavke za izbor najpovoljnijih izvođača radova u vrijednosti od oko 15.000.000 KM što je do sada najveći iznos”, rekao je Avdulah Čandić, šef Pododjeljenja za puteve i parkove, te dodao da se neće moći svi radovi završiti u ovoj godini jer će se posljednja javna nabavka realizovati u jesen i ti radovi će biti spremni za proljeće 2025. godine.

Prema njegovim riječima, najznačajniji projekti koji će se realizovati jesu nastavak rekonstrukcije dijela regionalnog puta Brčko-Cerik, kao i rekonstrukcija magistralnog puta kod hotela Evropa. Također, uradit će se i rekonstrukcija još jednog dijela magistralnog puta u Ceriku koji podrazumijeva rekonstrukciju završnog asfaltnog sloja, za šta je planirano oko 150.000 KM. Bit će urađena i rekonstrukcija mosta na ulazu u Maoču, a uradit će se i most na lokalitetu Crne rijeke kod Ražljeva. On kaže da će ove godine u Brčkom biti otvoren veliki broj radilišta i da će rekonstrukcijom puteva biti obuhvaćene sve mjesne zajednice.

Iz Odjeljenja za javne poslove Vlade Brčko distrikta istakli su zadovoljstvo realizovanim projektima, jer su rekonstrukcije i izgradnje novih puteva, u dosadašnjem periodu, doprinijele razvoju privrede u Brčko distriktu i sigurnijem odvijanju saobraćaja.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Počela realizacija projekta deponovanja otpada van Brčko Distrikta

Suvad Alagić

Brčko: Završen 16. Međunarodni bajramski malonogometni turnir

Radio Brčko

Počelo proljetno uređenje Brčko distrikta

Mirsad Arnautović