RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Скупштина Дистрикта усвојила извјештаје Завода за планирање

Посланици Скупштине Брчко дистрикта су на данашњем пријеподневном засиједању, разматрајући четири преостале тачке дневног реда са 54. сједнице, усвојили извјештаје о раду Завода за планирање, пројектовање и развој Брчко дистрикта за 2022. и прошлу годину, те дали сагласност на програм рада Завода за 2024. годину. Посланици су такође дали сагласност и на финансијске извјештаје Завода за прошлу годину као и на одлуку о финансијском резултату с приходима и расходима Завода за 2022. годину.

Посланик Савеза за бољу будућност у Скупштини Брчко дистрикта Ина Памукчић није подржала наведене одлуке, осим плана рада за ову годину, рекавши да Завод није испунио своје намјере које је имао приликом оснивања због низа кршења закона.

„Разлога због којих смо били против има више. Ја сам свјесна намјере коју је Скупштина својевремено имала приликом формирања Завода, али резултати показују да он није испунио своје намјере. Колеге у дискусији су казали да имамо три идејна пројекта за један пројекат, имамо велике проблеме када је у питању бивша база „Мекгаверн“ јер немамо приступне путеве парцелама, потом друге фирме нам узимају новац за израду регулационих планова и требамо ставити на папир који су приходи и расходи, бенефити и економичност Завода. Сигурна сам да ће се Скупштина убудуће бавити овим питањима“, истакла је Ина Памукчић, додавши да је било и свјесног кршења Закона о буџету Дистрикта због трошења средстава из капиталног буџета у друге намјене због чега су посланици СББ-а били против усвајања наведених одлука.

Директор Завода за планирање, пројектовање и развој Брчко дистрикта Исмет Дедеић изразио је задовољство што су многи посланици приликом усвајања извјештаја видјели да ова установа ради по закону и захтјевима Владе Брчко дистрикта.

„Било је субјективних дискусија неких посланика који су хтјели намиривати своје политичке обрачуне, те желе ставити Завод под контролу али нису успјели у томе. Радимо стручно и конкретно и све паушалне оцјене о раду Завода су пале у воду“, рекао је Дедеић наводећи неколико кључних пројеката које тренутно ради Завод за планирање, а тичу се пројеката мултифункционалне дворане у Брчком, трасе будућег ауто-пута кроз Брчко, те пројекат пречишћавања отпадних вода.

Након окончања 54. сједнице посланици су започели 55. сједницу утврдивши дневни ред разматрајући неколико посланичких питања. Посланици ће након подневне паузе наставити засједање у поподневном термину на којем ће се разматрати два Закона у првом и другом читању, те одобравање седам регулационих планова и једног урбанистичког пројекта.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Послушајте емисију са заједничке конференције за медије Скупштине и Владе Брчко дистрикта

Vladimir Matijević

Brčanski SBB prekida održavanje predizbornih skupova u zatvorenom prostoru

Radio Brčko

Црна Гора: Скупштина усвојила измјене Закона о слободи вјероисповијести

Radio Brčko