RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Sa lokalnim zvaničnicima Mitrović, Novalić i Ćorić razgovaraju o dionici auto puta Sarajevo-Beograd koja prolazi kroz Distrikt

Ministar saobraćaja i veza u Vijeću ministara BiH Vojin Mitrović, premijer Federacije Fadil Novalić i ministar saobraćaja i veza Vlade Republike Srpske Nedeljko Ćorić danas će u Brčkom sa lokalnim zvaničnicima razgovarati o mogućnostima usaglašavanja trase auto puta Beograd-Sarajevo, dionice koja prolazi kroz Distrikt.

Podsjetimo, postoje neslaganja oko same trase, preciznije jednog njenog dijela, koji prolazi pored Mjesnih zajednica Brka i Brod, no za očekivati je da zbog regionalne važnosti projekta bude pronađeno kompromisno rješenje.

Inače, sastanku će prisustvovati i supervizor za Brčko Džonatan Menuti te predstavnici entitetskih direkcija za puteve kao i čelnici  JP „Putevi“ Brčko.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.