RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Saobraćajna policija uskoro nabavlja moderni radar

Gostujući danas u programu Radija Brčko Damir Antunović, zamjenik komadira Jedinice saobraćajne Policije Brčko distrikta kazao je da je bezbjednost u prometu godinama dobra i bez većih osciliranja, a da policija djeluje preventivno i represivno. U planu je skora nabava modernog radara za kontrolu prometa.

Jedinica saobraćajne Policije Brčko distrikta kadrovski i materijalno je opremljena modernim sistemima i ima sve potrebne uređaje za obavljanje svakodnevnih poslova i zadataka ove jedinice.

Damir Antunović, zamjenik komadira Jedinice saobraćajne Policije Brčko distrikta, kazao je da je bezbjednost u prometu godinama dobra i bez većih osciliranja, a da policija djeluje preventivno i represivno.

Antunović je naveo da su brčanski učesnici u prometu najneodgovorniji u prekršajima prekoračenja brzine, konzumiranja alkohola, neregistriranog vozila, tehničke neispravnosti, prvenstva prolaza, korištenja mobilnog telefona tokom vožnje i drugih prekršaja.

Zamjenik komandira prometne Policije Brčko distrikta Damir Antunović i voditelj emisije Suvad Alagić

Statistički pokazatelji Jedinice saobraćajne policije iz 2020. u odnosu na 2019. godinu su u silaznoj putanji. Značajniji udio u opadanju trenda prometnih nezgoda  ima i stanje pandemije vezano za poštivanje policijskog sata,  što je smanjilo društvene aktivnosti na području Brčko distrikta.

Antunović je naveo da je Saobraćajna policija u prošloj godini zabilježila 231 prometnu nezgodu, što je za 16 posto manje u odnosu na 2019. godinu. Od te 231 nezgode, 114 nezgoda je bilo sa materijalnom štetom, 94 sa lako ozlijeđenim licima, 19 nezgoda je bilo sa teško ozlijeđenim, a nažalost u četiri nezgode četiri lica smrtno su stradala.

Za prva četiri mjeseca tekuće godine, trendovi su identični ili u smanjenju prometnih nezgoda, a jedna osoba je izgubila život.

Kako bi se na najviši mogući nivo podigla sigurnost učeniska u saobraćaju Policija planira nabavku novog modernog radara za praćenje prometa u Brčko distriktu.

Antunović je još kazao da građanima za slučaj potrebe na raspolaganju 24 sata dnevno stoje telefoni 122 ili 049 233 200.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Policija BD traga za osumnjičenim za ubistvo

Radio Brčko

U službenoj posjeti PBD BiH boravila ambasadorica Francuske u BiH

Radio Brčko

Policija BD BiH nije obezbjeđivala utakmicu između NK Trešnjevka i NK Mladost Gornje Živinice

Radio Brčko