RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKoronavirus

Brčko: Saopćenje Odjela za zdravstvo i ostale usluge (21.03.2020.)

Na području Brčko distrikta BiH do 21.03.2020. godine nije bilo registriranih slučajeva obolijevanja od korona virusa COVID 19.

Pod zdravstvenim nadzorom sa današnjim datumom do 11:30 h nalazi se 796 osoba i oni su za sada bez simptoma respiratorne infekcije.

Ukupno testiranih osoba je 14.

Do 19.03. testirano je ukupno četiri osobe na korona virus COVID 19 , svi rezultati su negativni.

Tijekom 19. i 20.03. testirano je ukupno 10 osoba, od toga 5 osoba na graničnom prelazu Gradiška od strane JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i 5 osoba od strane Pododjela za javno zdravstvo.

Za 5 osoba koje su testirane na graničnom prelazu Gradiška od strane JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, rezultati su stigli i oni su svi negativni.

Za 5 osoba koje su testirane od strane Pododjela za javno zdravstvo rezultati su u obradi i čeka se na iste.

U razdoblju od 20.03.2020. od 13.00h do 21.03.2020. do 07.30 h na broju 0800 50 606 ostvarena je sljedeća statistika poziva:

Broj primljenih poziva na koje je odgovoreno:  215
Broj propuštenih poziva:                                     97
Broj poziva na čekanju:                                      19

Mole se svi građani da se pridržavaju Rješenja o samoizolaciji bez obzira na rezultate testiranja.

Svi putnici koji ulaze u BiH dužni su da se jave na besplatan broj telefona 0800 5 0606 Pododjelu za javno zdravstvo.

Dana: 21.03.2020. godine

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U Brčkom danas registrovan jedan novi slučaj zaraze virusom korona

Radio Brčko

U Brčkom registrovano 29 novih slučajeva zaraze virusom korona

Radio Brčko

U Brčkom danas registrovano 12 novih slučajeva zaraze virusom korona

Radio Brčko