RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko se ne predaje!

Sa punkta na Ficibajru jutros su na čelu sa gradonačelnikom Antom Domićem čamcima i brodicama krenule spasilačke ekipe koje će pokušati, zajedno u saradnji sa oružanim snagama BiH da zakrpe rupu na nasipu u Kopanicama.

Prema riječima Uroša Vojnovića, šefa Odjela za javnu sigurnost, to su ekipe, oko 25 ljudi ukupno, koji su prethodnih dana pokazali najbolje sposobnosti i vještine da mogu brzo reagoviati.

Otišla su ekipe Off road kluba, zatim Čopersi, Ronilačko-spasilački klub Nemo, ronioci iz Makedonije.

Ovom prilikom, Neđo Mičić Tulija, predsjednik “Nema”, kazao je da je on ostao posljednji kao logistika koja će dostaviti hranu ljudima na terenu.

“Idemo da pokušamo da zaustavimo vodu, valjda će biti neke sreće da to danas uspijemo. Ima nas dosta, svi smo gore na nogama. Bit će rizično za nas koji ćemo da radimo, jer voda je jaka, a dužinom ta rupa je sada vjerovatno i 200 metara.Gledaćemo samo da ne budežrtava što je najbitnije”, istakao je Mičić.

Na Ficibajr su pristigli i 12 članova moto-kluba Silver Vinks, koji su trebali također ići na nasip na Kopanice, ali su povučeni u krizni štab gdje će se izvršiti organizacija ekipa, jer kako je kazao Uroš Vojnović, potrebno je djelovati organizovano, a ne u masama kako bi se postigao efekat.

Slaviša Letić, predsjednik Silver vinksa, kazao je da je svakim danom bilo i po 30 članova, a danas ih je manje jer je radni dan.

“Vidjeli su prethodnih dana da smo sposobni i da smo išli prvi sa specijalcima gdje je bilo potrebno, i gradonačelnik nas je uočio. Sada čekamo čamce da nas voze ili da nas rasporede gdje je najpotrebnije”, dodao je Letić.

Na Ficibajru je i helikopter Oružanih snaga BiH, čiji piloti su zajedno sa ministrom Odbrane BiH Zekerijahom Osmićem, čekali dalje instrukcije za prevoz portifikacijskih elemenata na savski nasip.

fic14 fic13 fic12 - Copy fic11 - Copy fic10 - Copy fic9 - Copy fic8 - Copy fic6 - Copy fic5 - Copy fic4 - Copy fic3 - Copy fic2 - Copy fic1 - Copy fic 7 - Copy fic - Copy fic16

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.