RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Započela operacija “zatrpavanja” savskog nasipa na Kopanicama

Gradonačelnik Brčko Distrikta dr. Anto Domić upravo je izvijestio u 10.30 sati da je započela operacija spašavanja savskog nasipa na Kopanicama.

“Zasad je helikopter u zraku ide ka lociranom dijelu te su ubrzo očekuju informacije s lica mjesta”rekao je dr Domić.

Na jutrošnjem sastanku kriznog Stožera za obranu od poplave kojim rukovodi gradonačelnik Brčko Distrikta dr. Anto Domić dogovorena je strategija djelovanja u dva pravca. U prvome redu nastavljaju se pokušaji zatvaranja dijela puknutog nasipa na Kopanicama, dok su ostale ekipe zadužene da obilaze sva poplavljena naselja i da pomažu ljudima u mjeri u kojoj je to moguće.Helikopter Oružanih snaga BiH danas će prevesti nekoliko čeličnih portifikacijskih elemenata do puknuća na nasipu te mega vreće sa pjeskom kako bi započeli saniranje tog napuknuća. Na čelu ekipe od četrdesetak spasilaca iz Brčkog je gradonačelnik Domić koji će cijelo vrijeme na licu mjesta koordinirati aktivnošću spašavanja nasipa.

Izvor:Vlada Brčko distrikta BiH

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.