RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko se pokušava spasiti u Kopanicama kod Orašja. Zatražena pomoć Oružanih snaga BiH

Kako je javio gradonačelnik Brčko distrikta Anto Domić, koji se nalazi na nasipu u Kopanicama kod Orašja, rijeka Sava je provalila ovaj nasip u dužini od 40 metara i voda velikom silinom nadire u selo. Veliki broj ljudstva je upućen iz Brčko distrikta na to područje kako bi pokušali spašavati to područje i sanirati oštećenje na nasipu.

Ovo napuknuće nasipa u Kopanicama ne prijeti samo oraškoj općini nego i distriktu Brčko i cijeloj Posavini. S obzirom da nadležne institucije u Županiji posavskoj nisu u mogućnosti sami dalje koordinirati situaciju pridružila im se i Vlada Brčko distrikta. Gradonačelnik Domić je uputio apel za pomoć Ministarstvu obrane BiH da upute na ovo područje oružane snage i helikoptere kako bi pokušali s helikopterima ubaciti čelične konstrukcije kod napuknutog nasipa da bi se nastavilo sa ojačavanjem i krpljenjem napuknuća. Po njegovim informacija situacija je posve neizvjesna i mijenja se iz minute u minutu.

Više informacija uskoro.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!