RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Cisterne firme Meggle djele mlijeko brčacima

 

Jutros su pred brčansku Bolnicu stigle dvije cisterne pune mlijeka , mljekare Megle iz Bihaća.

Vozači kamiona Amir Bećirević i Alaga Šabanović –Braco su kazali da je mlijeko bilo najmjenjeno za izvoz u Srbiju, no kako su zaustavljeni na graničnom prijelazu Rača , jer se nije moglo dalje zbog poplava , cistrene s 46.000 litara mlijeka prema dogovoru s nadležnim u Bihaću preusmjereni i donirani za građane Brčkog.

Cistrne su jutros bile smještene u krugu Bolnice u Brčkom ,te je oko tridesetak stanovnika , uglavnom iz naselja Meraje , sipalo je mlijeko u kanistere i pripremljene posude, i kako doznajemo nije bilo ograničenja u količinikoja se uzima.

Trenutno su cisterne s mlijekom raspoređene u brčanska naselja „Š“ naselje i Ilićka. Svi građani koji imaju ambalažu mogu uzeti mlijeko.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

1 komentar

vjekoslava 19.05.2014. - 13:23 at 13:23

Znala sam, ja uvijek kupujem Megle

Kometari su zaključani.