RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Šef Odjela za urbanizam najavio bržu izradu nedostajuće prostorno-planske dokumentacije

Odjel za prostorno planiranje i imovinsko pravne poslove Vlade Brčko distrikta će u narednom periodu intezivirati aktivnosti na izradi novih, te obnavljanju isteklih Regulacionih planova kao i druge nedostajuće prostorno-planske dokomentacije.

Nakon što je imenovan na tu funkciju, Edin Zaimović, novi šef ovog odjela je naložio da se izvrši presjek stanja kako bi se utvrdilo šta je do sada učinjeno i koji su planovi i prioriteti koji se moraju realizovati u budućnosti.

Konstatovano je da sve uposlene čeka puno posla.

„Niz je planskih dokumenata koji nisu doneseni počev od Prostornog plana, drugih strateških dokumenata do nekih Regulacionih planova čija izrada je započeta još 2004. godine i još uvijek nisu završeni i usvojeni što je nedopustivo“, istakao je Edin Zaimović, novoimenovani šef ovog odjela.

Edin Zaimović,

Sve ovo je neophodno kako bi se u funkciju stavio prostor u skladu sa potrebama stanovništva i ove lokalne zajednice. Zaimović je naglasio da će u buduće puno brže biti izdavani i lokacijski uslovi kao jedan od dokumenata bez kojeg investitori ne mogu započeti bilo kakve aktivnosti.

Novi šef Odjela za prostorno planiranje i imovinsko-pravne poslove je najavio da se nada će izrada svih nedostajućih prostorno-planskih akata ubuduće ići puno brže jer će dio tih poslova na sebe preuzeti i novoformirani Zavod za planiranje, projektovanje i razvoj Brčko distrikta tako da se do kraja ove godine može očekivati usvanje novih Regulacionih planova.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Olujni vjetar prouzrokovao štete na objektima u Brčko distriktu

Mirsad Arnautović

Brčko: Urađeni i izloženi Regulacioni planovi za “Centar 1” i “Industrijsku zonu McGavern”

Mirsad Arnautović

Ponovo poplave u Brčko distriktu

Mirsad Arnautović