RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Na uvid izložena Strategija prostornog planiranja Brčko distrikta od 2018-2038. godine

Odjeljenje za prostorno planiranje i imovinsko pravne poslove Vlade Brčko distrikta trenutno je u holu Doma  kulture izložilo na javni uvid Strategiju prostornog planiranja Brčko distrikta od 2018-2038. godine gdje građani, odjeljenja i institucije imaju priliku da do 04. augusta iznesu svoje primjedbe, sugestije i prijedloge na pomenuti dokument.

Ovo odjeljenje je takođe prikupilo i poslalo u dalju proceduru sve primjedbe i sugestije građana upućene na nedavno izložene izmjene Regulacionih planova za naselja Klanac, Eš, Rijeke I, Plazulje I, Ivici i Mujkići II.

“Pristigle primjedbe na pomenute regulacione planove uglavnom su se odnosile na davanje mogućnosti nove gradnje stambenih i stambeno-poslovnih objekata više spratnosti, ali je bilo i onih gdje građani žele zadržavanje postojećeg stanja tj. očuvanja autentičnosti pojedinih dijelova grada”, kazala je Ivana Blagojević, stručni savjetnik za prostorno plansku dokumentaciju u ovom odjeljenju.

Ivana Blagojević, stručni savjetnik za prostorno-plansku dokumentaciju u Odjeljenju za prostorno planiranje i imovinsko pravne poslove Vlade Brčko distrikta

Sve ove izmjene Regulacionih planova u navedenim naseljima Vlada Brčko distrikta je započela još 2017. godine zbog povećanja frekventnosti saobraćaja i ukazane potrebe da se izgrade kružni tokovi na nekoliko raskrsnica u  gradu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Šef Odjela za urbanizam najavio bržu izradu nedostajuće prostorno-planske dokumentacije

Mirsad Arnautović

Brčko: Urađeni i izloženi Regulacioni planovi za “Centar 1” i “Industrijsku zonu McGavern”

Mirsad Arnautović

Brčko: Izložena tri regulaciona plana, a u izradi još šest

Mirsad Arnautović