Brčko

Brčko: Skupština odbila prijedlog promjene Zakona o Sudskoj policiji Distrikta

Među petnaestak zakona koji su kroz prvo i drugo čitanje dobili podršku zastupnika brčanske Skupštine, na današnjem prijepodnevnom zasjedanju su i izmjene i dopune Zakona o zaštiti od požara te kroz drugo čitanje izmjene i dopune Zakona o porezu na dohodak. Najviše pažnje zastupnika izazvao je prijedlog Izmjena i dopuna zakona o Sudskoj policiji u Distriktu, koji nije dobio podršku. Razlog negativnog odnosa zastupnika prema prijedlogu izmjena Zakona o brčanskoj Sudskoj policiji u kojima se traži pomjeranje gornje starosne granice za zasnivanje radnog odnosa u ovoj policijskoj jedinici sa 27 na 35, jer je opšta ocjena da je to nepotrebno, uz zaključak da se konkursi i praksa prijema u Sudskoj policiji mora prilagoditi konkursima za prijem uposlenika u Opštoj policiji Distrikta.

Inače, zastupnici su nakon kraće rasprave o Izvještaju o radu i finansijskom poslovanju Izborne komisije Distrikta za prošlu godinu, te Planu djelovanja za 2022. pomenute komisije, prihvatili sva tri navedena dokumenta. Do okončanja današnjeg zasjedanja zastupnici bi trebali apsolvirati još dvanaest tačaka Dnevnog reda.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button