Brčko

Брчко: Обустава сјече стабала у парку МЗ Илићка

Шеф Одјељења за Јавне послове Владе Брчко дистрикта Ратко Стјепановић је рекао данас да уколико се испостави да је дошло сјече здравих стабала у брчанском парку МЗ Илићка утврдиће се и одговорност.

Стјепановић истиче, да је експерт за вођење пројеката хортикултуре у Пододјељењу за путеве и паркове издао налог за сјечу стабала која нису здравствено исправна.

„До мене је дошла информација да је дошло до сјече стабала која нису требала бити уклоњена у парку МЗ Илићка. Након тога, затражио сам да сјеча буде обустављена“, рекао је Стјепановић.

Према његовим ријечима, чињенице везане за сјечу здравих стабала у брчанској МЗ Илићка утврдиће се у наредном периоду, а до тада сјече неће ни бити.

Предсједник Мјесне заједнице Илићка Дамјан Дунџић је рекао да тај парк представља оазу мира у овим топлим данима како млађим тако и старијим мјештанима. Дунџић наводи да ће са сјечом здравих стабала парк изгубити ту функцију.

„Ми смо јуче обишли парк, неких осам до десет стабала је посјечено до земље, а суве гране су и даље остале на стаблима“, додао је Дунџић.

У име свих мјештана овог насеља још једном је упућен апел надлежним институцијама у Брчком да не врше сјечу здравих стабала јер се може угрозити безбједност грађана.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

Back to top button