RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Skupština uskoro razmatra budžet Distrikta za narednu godinu

Brčanska Skupština sutra neće održati svoju redovnu sjednicu, no nije isključeno da vanredno zasjedanje bude upriličeno do kraja ovog mjeseca.

“S obzirom da je u toku predizborna kampanja, stav većine predstavnika zastupničkih klubova je bio da se dinamika redovnih zasjedanja pomjeri, odnosno sutrašnja sjednica prolongira“, rekao je predsjednik Skupštine Distrikta Siniša Milić. Bez obzira na ove činjenice skupštinska tijela i komisije intenzivno rade, pa će sutra u 17 sati biti upriličena i javna rasprava o rebalansu budžeta Distrikta.

„Danas očekujem i detaljne inforrmacije iz brčanske Vlade o tome da li je sve spremno za ulazak u skupštinsku proceduru budžeta Distrikta za narednu godinu. Ukoliko to bude slučaj, nije isključeno da vanredno zasjedanje, na temu prvo čitanje budžeta za 2023. godinu, održimo do kraja ovog mjeseca“, naglasio je Milić.

Inače, u Stručnoj službi Skupštine ovih dana se vrše intenzivne pripreme za pokretanje takozvanog projekta „e skupština“, što podrazumjeva potpunu informatizaciju u radu ovdašnjeg Parlamenta.

„Ovo praktično znači rad bez printanja materijala, odnosno bez papira, a imam informaciju da će najkasnije do kraja godine biti upotpunosti uspostavljen i sistem elektronskog glasanja. Sve navedeno će osigurati preduslove za još ekspeditivniji, a vjerujem i kvaliteniji rad zastupnika“, zaključio je Milić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.