RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Dizalica za brčansku “Luku” u funkciji krajem svibnja 2023. godine

Prema zahtjevu ruskog izvođača radova na dizalici za brčansku “Luku”, prolongiran je rok za isporuku dizalice, čija je ukupna vrijednost pet milijuna KM, te je Europska banka za obnovu i razvoj dala suglasnost za novi aneks ugovora.

„Novi rok je pomjeren sa početka rujna tekuće godine na 1. lipanj 2023. godine, a sve potrebne komponente bi trebale biti isporučene u brčansku „Luku“ do kraja ožujka 2023. godine“, kazao je ravnatelj Javnog poduzeća „Luka Brčko“, Perica Josić.

Naime, delegacija Brčko distrikta sastavljena od članova Jedinice za implementaciju projekta „Luka Brčko“ tijekom ovog mjeseca je bila u posjeti Latviji i Estoniji, u tvornicama gdje se proizvode komponente za dizalicu, te su zadovoljni dinamikom proizvodnje.

„Nova dizalica će uveliko ubrzati sam proces utovara roba, te će se pružanje usluga našim komitentima znatno poboljšati, jer sadašnje dizalice su stare preko 50 godina, istrošene su i teško se dolazi do rezervnih dijelova za njih. Dizalica koja će doći ima nosivost od 27 tona, a dužina krana je 33 metra“, istaknuo je Josić.

Početkom srpnja potpisan je i ugovor vrijedan 11,6 milijuna, a koji se odnosi na realizaciju poslova rekonstrukcije pruge i izgradnju pristupne ceste. Izvođači su 1. kolovoza počeli sa radovima, te se sve odvija zadovoljavajućom dinamikom, a rok za završetak navedenih radova je 16 mjeseci.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Рад контејнерског терминала ЈП „Лука Брчко“ за прва два мјесеца рада задовољавајући

Дејана Крстић

Brčko: Oštećeni dijelovi lučke dizalice bit će uskoro popravljeni

Gorana Antić

Američki ambasador posjetio Brčko distrikt

Mirsad Arnautović
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!