RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko slavi Dan nezavisnosti nizom aktivnosti

Organizacioni odbor za obilježavanje Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine Vas poziva da svojim prisustvom uveličate obilježavanje ovog značajnog historijskog datuma.

Kao i prethodnih, i ove godine, u Brčkom će biti organiziran niz aktivnosti, a centralna manifestacija bit će svečana akademija na kojoj će govoriti profesor fra Ivan Šarčević.

Početak obilježavanja Dana nezavisnosti u Brčkom zakazan je za subotu 26.02. kada će se u organizaciji Sportskog društva „Bosona” održati ekipni turnir u streljaštvu, na adresi Islahijet br. 4 sa početkom u 10 sati.

Naredni dan, u nedjelju, organizira se šetnja pod nazivom „Tragom stećka”, a vrijeme polaska je u 9:30 sa planinarskog doma „Sveti Bernard” u Gornjem Zoviku.

Za 01.03.2022. od 17h, planirana je aktivnost polaganja cvijeća na Spomenike borcima HVO-a i Armije RBIH, a nakon toga u 18h, i centralna manifestacija – Svečana akademija u Domu kulture u Brčkom.

Posljednja planirana aktivnost rezervisana je 05.03. kada će biti organiziran šahovski turnir za kadete u organizaciji SD „Bosona” na adresi Islahijet br. 4 sa početkom od 10h.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčanski SDP prigodnom akademijom sinoć obilježio Dan nezavisnosti BiH

Admir Kadrić

Brčko: Tradicionalni šahovski turnir u povodu Dana nezavisnosti BiH

Admir Kadrić

U Brčko distriktu obilježen Dan nezavisnosti BiH

Admir Kadrić