Brčko

Brčko: Sprovedena akcija kodnog naziva „KLANAC“

Dana 26. 04. 2021. godine Policija Brčko distrikta BiH je u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, a pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH realizovala operativnu akciju kodnog naziva „KLANAC“ .

Realizaciji operativne akcije prethodila je trogodišnja intenzivna istražna aktivnost na dokumentovanju krivičnih djela prometa narkotičkih sredstava i posjedovanja te krijumčarenja nelegalnog naoružanja od strane organizovane kriminalne grupe koja je djelovala na području Brčko distrikta BiH kao i u drugim dijelovima BiH.

Organizovana kriminalna grupa se tereti za promet preko 90 kilograma narkotičkih sredstava i preko 2.000 tableta ekstazija (amfetamin). Tokom trogodišnje istrage ostvarena je saradnja u razmjeni operativnih informacija i realizacija zajedničkih aktivnosti na veoma visokom nivou sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, kao i sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA) i Obavještajno sigurnosnom agencijom BiH.

Dana 26.04. 2021. pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH Policija Brčko distrikta BiH i Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, slobode su lišili 19 lica za koje je utvrđen osnov sumnje da pripadaju organizovanoj kriminalnoj grupi, izvršeni su pretresi na 22 lokacije i tokom današnjih aktivnosti pronađeno je i oduzeto preko četiri kilograma opojne droge Speed, određena količina opojne droge marihuana, određena količina nelegalnog oružja, u raznim valutama i apoenima preko 50.000 KM. Privremeno je oduzeto preko pet motornih vozila visoke klase i vrijednosti za koje se sumnja da su stečena izvršenjem navedenih krivičnih djela.

Dalje aktivnosti u obradi lica pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH Policija Brčko distrikta BiH će nastaviti u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova TK u narednom peirodu, a po okončanju istražnih radnji javnost će biti detaljno obaviještena.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!