Brčko

Policija Distrikta: Dva muška lica zatečena da lijepe naljepnice na saobraćajne znakove

Pregled značajnih sigurnosnih događaja u periodu od 01.04.2022. od 06,00 sati do 04.04.2022. godine do 06,00 sati  

Pregled značajnih sigurnosnih događaja u periodu od 01.04.2022. od 06,00 sati do 04.04.2022. godine do 06,00 sati

KRIMINALITET: U izvještajnom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH u oblasti kriminaliteta zabilježena su tri krivična djela iz oblasti imovinske prirode.

JAVNI RED I MIR: U navedenom vremenskom periodu nije bilo zabilježenih događaja narušavanja javnog reda i mira.

SAOBRAĆAJ: Tokom navedenog perioda zabilježena je jedna saobraćajna nezgoda.

Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 29 vozača i vozila. Od toga sedam vozača je isključeno zbog upravljanja motornim vozilima pod dejstvom alkohola, šest lica jer su vozilima upravljala prije sticanja prava na upravljanje, četiri lica jer su upravljala vozilima u vrijeme trajanja zabrane, dva lica koja su upravljala neregistrovanim vozilima, šest lica koja su vozilima upravljala nakon isteka važnosti potvrde o registraciji, jedno lice koje je upravljalo preopterećenim vozilom, te tri lica jer su upravljala vozilima sa nepravilno pričvršćenim i nepravilno raspoređenim teretom, te nepropisnim prevozom tereta.

OSTALI DOGAĐAJI: Dana 03.04.2022. godine u 10.18 sati policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su u ulici Bulevar mira zatekli dva muška lica da lijepe naljepnice na saobraćajne znakove. Uviđajem na licu mjesta utvrđeno je da je na saobraćajnom znaku koji označava pješački prelaz maloljetnik rođen 2004. godine u Brčkom gdje je i nastanjen zalijepio navijačku naljepnicu sa natpisom “Delije, Brčko, 4S”, a da je s njim u društvu bilo lice L.D. rođen 2004. godine u Brčkom gdje je i nastanjen. O navedenom događaju biće upoznat Inspektorat Vlade Brčko distrikta BiH radi preduzimanja daljih mjera iz njihove nadležnosti.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button