Brčko

Brčko: Stotinjak učenika i tridesetak nastavnika van nastavnog procesa

Odjeljenje za obrazovanje brčanske Vlade je unutar izvršne vlasti, sa dobavljačima, već potpisalo Okvirni sporazum za nabavku svih neophodnih higijensko-tehničkih sredstava za zaštitu od koronavirusa.

Samir Čorbadžić

„I ova naša blagovremena aktivnost, potvrđuje da se u Odjeljenju vrlo ozbiljno pristupa svemu što doprinosi preventivnoj zaštiti učenika i nastavnika od pandemije i stoga moram još jednom naglasiti da su tvrdnje nekih opozicionih zastupnika brčanskog Parlamenta da u školama Distrikta nema dovoljno sredstava za higijenu, potpuno neutemeljene“, rekao je šef Pododjeljenja za zajedničke poslove, Samir Čorbadžić.

Inače, u ovom trenutku, trideset nastavnika i stotinjak učenika je van nastavnog procesa zbog pandemije, što ne ugrožava proces nastavnog procesa, a Odjeljenje privodi kraju i ranije započetu aktivnost na edukaciji učenika u prevenciji “Covida 19“.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!