RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Sutra će biti objavljen Javni poziv za obnovu stambenih objekata oštećenih tokom rata

Odjeljenje za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja Vlade Brčko distrikta BiH, sutra će objaviti Javni poziv za podnošenje prijava za obnovu individualnih stambenih objekata s ciljem povratka u Brčko distrikt BiH.

Pomoć u obnovi i povratku izbjeglicama, raseljenim licima i povratnicima dodjeljuje se u okviru implementacije projekata obnove individualnih stambenih objekata izbjeglica iz BiH, raseljenih lica i povratnika u Brčko distriktu BiH koji se finansira iz budžeta Brčko distrikta, a za ove namjene obezbijeđeno je ukupno 100.000 KM.

„Opći kriterijumi koje korisnici moraju ispunjavati je da je korisnik pomoći izbjeglica iz BiH ili da je povratnik, da je korisnik iskazao namjeru za povratkom, da je utvrđen status vlasništva ili stanarsko pravo nad stambenom jedinicom koja je predmet obnove, da je na dan 30.04.1991. godine imao prebivalište u stambenoj jedinici, da je stambena jedinica koja je predmet obnove u neuslovnom stanju za stanovanje i da nosilac pomoći i članovi domaćinstva od 1991. godine nemaju na teritoriji drugu stambenu jedinicu koja se smatra uslovnom za stanovanje“, naveo je Amir Softić, šef šef Pododjela za rješavanje stambenih potreba raseljenih lica i obnovu stambenih jedinica povratnika.

Prema riječima Softića uvijek je vladala velika zainteresovanost građana za ovim programom obnove stambenih jedinica, tako da očekuju i ove godine veliki broj prijava osoba koje nisu još uvijek obnovile stambene jedinice u kojima su živjeli prije rata, a koje su pretrpjele određena oštećenja zbog ratnih dejstava na području Distrikta.

Za sve zainteresovane koji se žele prijaviti na Javni poziv za obnovu individualnih stambenih objekata s ciljem povratka u Brčko distrikt, poziv ostaje otvoren do 21. marta ove godine, a okvirni rok za odabir korisnika je 90 dana od zatvaranja Javnog poziva.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko distrikt BiH: Odlukom Vlade rebalansirano 15 milijuna maraka

Radio Brčko

Влада Бчко дистрикта одржала редовно засједање

Radio Brčko

Одржана 45. редовна сједница брчанске Владе

Radio Brčko