RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Sutra zasjeda Skupština Distrikta

Zastupnici brčanske Skupštine, tokom sutrašnjeg prijepodnevnog rada, trebali bi apsolvirati pet tačaka preostalih sa ranije započetog zasjedanja, a potom otvoriti novu sjednicu čijim Dnevnim redom je predviđeno 36 tačaka. Pored ostalog, tu je set zakona, počev od onog o zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti.

Potom o obrazovanju u osnovnim i srednjim školama, kao i izmjene Zakona o porezu na dohodak, potom Zakona o platama i naknadama u javnoj upravi i institucijama Distrikta, te Skupštini i brčanskoj Izbornoj komisiji. Svi zakoni su u proceduri drugog čitanja, odnosno konačnog usvajanja. Početak zasjedanja, kao i obično, zakazan je za deset sati.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.