RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Studenti i volonteri iz Njemačke posjetili Ekonomski fakultet u Brčkom

Savez studenata Ekonomskog fakulteta u Brčkom danas je bio domaćin studentima i volonterima koji u sklopu Erasmus+ programa borave u Brčko distriktu. U pitanju je 12 studenata i volontera koji su stigli iz Njemačke a koji će u Distriktu sarađivati sa više organizacija među kojima je Ekonomski fakultet.

Program Erasmus+ omogućava da studenti ali i drugi mladi ljudi od 18 do 30 godina posjećuju zemlje Europske unije te da u kontaktima sa univerzitetima i drugim institucijama uče, proširuju svoja znanja, ali i volontiraju. Grupa od 12 studenata i volontera boravi u Brčko distriktu gdje rade sa djecom i mladima te je stim razlogom organizovana i današnja posjeta Ekonomskom fakultetu

Erasmus+ je najveći program Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport te obuhvaća sve europske i međunarodne programe i inicijative Europske unije. Erasmus+ usmjeren je jačanju znanja i vještina te zapošljivosti europskih građana, kao i unaprjeđivanju obrazovanja, osposobljavanja te rada u području mladih i sporta. Posebno je usmjeren povezivanju obrazovanja, osposobljavanja i sektora mladih s poslovnim sektorom, te je otvoren za njihove zajedničke projekte.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!