RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Sve spremno za veliku dvodnevnu konferenciju o “Zelenoj energiji i urbanoj mobilnosti”

Brčko će u četvrtak i petak biti domaćin regionalne konferencije na temu “Zelena energija i urbana mobilnost” koju organizuje „Zeleni klub“ Parlamentarne Skupštine Bosne i Hercegovine. Konferenciji će prisustvovati stotinjak eksperata, a prvi dan će se razgovarati o “Zelenoj agendi” i njenoj primjeni kako u Distriktu tako i u BiH. Drugi dan će biti rasprava o Urbanoj mobilnosti.

„Ono što je za nas najvažnije je da sagledamo zakone koje smo dosada donijeli u Distriktu, odnosno koje su naše prednosti, jer smo već usvojili Zakon o električnoj energiji te onaj o energetskoj efikasnosti kao i Zakon o obnovljivim izvorima energije, te da vidimo šta nam još nedostaje, kakvi su izazovi pred Distriktom u narednom periodu“, rekla je članica “Zelenog kluba” BiH, zastupnica u brčanskoj Skupštini, Milijana Simić.

Zvanični domaćini konferencije su predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Distrikta, a uz “Zeleni klub” Parlamenta BiH, projekat podržava i Njemačka međunarodna GIZ organizacija.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.