RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Svečano otvorena školska sportska dvorana u Omerbegovači

Svečanim presjecanjem crvene vrpce, otvorena je i puštena na korištenje nova dvorana za nastavu tjelesnog odgoja u područnoj Drugoj osnovnoj školi u Omerbegovači, za čiju izgradnju je uloženo gotovo preko 500.000 maraka.

Gradonačelnik Esed Kadrić je rekao kako današnje otvaranje dvorane predstavlja kontinuitet rada Vlade Brčko distrikta na izgradnji školskih dvorana za sportski odgoj u svim mjesnim zajednicama gdje je iskazana potreba.

„Radi se o jednom uistinu pristojnom objektu koji će zadovoljiti potrebe učenika područne škole ovdje. Mogu istaknuti da je ovim činom Vlada, praktično, skoro pa postigla svoj cilj da u svim područnim i matičnim školama gdje je iskazana potreba imamo izgrađene školske sportske dvorane. U ovom trenutku negdje 25 takvih dvorana imamo na poručju distrikta Brčko, što je uistinu impozantan broj“, rekao je Kadrić.

Otvaranju dvorane prisustvovao je i predstojnik vladinog Odjela za obrazovanje Zoran Bulatović koji je naglasio kako se u resornom odjelu intenzivno rade na poboljšanju uvjeta za svakodnevno odvijanje nastave u svim školama u Distriktu.

„Ovo je izuzetno dobro urađen objekt koji je svakako za primarni cilj na korištenje našim učenicima, a svakako i za ostale aktivnosti koje nisu u redovnoj nastavi“, kazao je Bulatović.

Otvaranjem ove sportske dvorane, svih 53 učenika iz pet odjela, koliko broji područna škola u Omerbegovači, dobilo je adekvatan prostor za održavanje nastave tjelesnog odgoja i sportskih aktivnosti.

Pomoćnica ravnatelja škole Maida Gubaljević kaže kako je značaj izgradnje ovog objekta neizmjeran jer se, zbog nedostatka sportske dvorena, nastava do sada održavala u učionici.

Gradonačelnik Kadrić je ovom prilikom najavio intenziviranje aktivnosti na izgradnji još četiri školske sportske dvorane: u Bukviku, na Brodu, Potočarima i pokraj JU Poljoprivredne i medicinske škole, čime bi svim učenicima na području Brčko distrikta bili pruženi jednaki uvjeti za odvijanje nastavnog procesa.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Položen kamen temeljac za fiskulturnu salu u MZ Omerbegovača

Mirsad Arnautović