RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Položen kamen temeljac za fiskulturnu salu u MZ Omerbegovača

U mjesnoj zajednici Omerbegovača danas je položen kamen temeljac za izgradnju fiskulturne sale u dvorištu područne osnovne škole. Očekuje se da će svi radovi na ovom objektu biti završeni za nešto duže od godinu dana.

Šef Odjeljenja za obrazovanje u Vladi Brčko distrikta Senad Osmanović istakao je tom prilikom da će izgradnjom ovog objekta biti značajno poboljšani uslovi za izvođenje  nastave u školi.

Mario Babić, direktor Druge osnovne škole u čijem je sastavu područna škola u Omerbegovači ističe da su učenici do sada nastavu iz predmeta fizičko vaspitanje izvodili u učionici.

“Osamdeset učenika i pet nastavnika u ovoj školi svakako će nakon izgradnje ovog objekta i njegovog opremanja imati puno bolje uslove za izvođenje  nastavnih i vannastavnih aktivnosti ” naglasio je Babić.

Ferid Bijelić, vlasnik firme koja će izvoditi radove na objektu, pojasnio je da bi prva faza izvođenja grubih građevinskih radova na izgradnji sale trebala biti završeni do kraja godine. te da slijedi druga faza unutrašnjih radova i nabavka opreme.

Za završetak građevinskih radova i nabavku neophodne opreme planirano je oko 500 hiljada KM.

Fiskulturna sala u Omerbegovači bi trebala biti puštena na korištenje u drugoj polovini naredne godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Svečano otvorena školska sportska dvorana u Omerbegovači

Sandra Živković