RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Teku pripreme za odlazak na Marš mira u Srebrenicu

„Klub prijatelja Srebrenice i Podrinja“ Brčko, i ove godine, organizira odlazak na „Marš mira Nezuk-Potočari“ u spomen na nevino ubijene u genocidu u Srebrenici, koji će se održati od 08.07. do 11.07. ove godine.

Predsjednik „Kluba prijatelja Srebrenice i Podrinja“ Admir Karalić za Radio Brčko je kazao je da ja cilj Marša mira odavanje počasti žrtvama genocida i podsjećanje na stravične zločine koje su počinile snage Vojske i Policije Republike Srpske, potpomognute snagama iz Srbije, nad Bošnjacima u sigurnosnoj zoni UN-a Srebrenica, u julu 1995. godine.

Organizator Marša mira „Klub prijatelja Srebrenice i Podrinja“ iz Brčkog će organizovati odlazak autobusom iz Brčkog do Nezuka u četvrtak 08.07. hranu, logističku podršku, te povratak 11.07. iz Potočara u Brčko.

Također, u okviru programa Marša mira biće upriličena i Mirna šetnja iz Gornjeg Rahića do Brčkog 11.07.2021. na dan sjećanja na genocid, uz prigodan program u centru grada.

Admir Karalić, predsjednik„Kluba prijatelja Srebrenice i Podrinja“, Brčko

„Brčaci u Maršu mira učestvuju od 1995. godine, pojedinačno ili u grupama, a organizirani programski oblik odvijanja Marša mira započeo je formiranjem „Kluba prijatelja Srebrenice i Podrinja“, pojasnio je Karalić i dodao da je ova aktivnost od starta zadobila podršku javnosti i prijatelja, i da uz poštivanje procedura, nije bilo nikakvih problema u odvijanju Marša mira.

Karalić je još dodao da je rok za prijavu za „Marš mira Nezuk-Potočari“  01. 07. do 18. 00 sati na broj  062 001 990,dok se prijave za „Mirnu šetnju“  primaju do 08.07.2021. godine“, na brojeve telefona, 061 762 379 / 061 684 345 ili putem linka.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Припреме ЖОК “Бимал Јединство” за наставак такмичарске сезоне

Radio Brčko

Srebrenica: Utvrđen uzrok nesreće u kojoj su smrtno stradali rudari

Radio Brčko

Komemorativni skup u Potočarima protekao mirno i sigurno

Radio Brčko