Brčko

Brčko: Tokom godine u Brčkom registrovano 68 migranata

Jovan Stojičić, šef Terenskog centra Brčko, Služba za odnose sa strancima pri Ministarstvu sigurnosti Bosne i Hercegovine, izjavio je da je u Brčko distriktu ove godine do 1. avgusta registrovano 68 migranata. Veći broj njih je bio iz Pakistana, Alžira, Maroka, a iz Sirije su bile dvije porodice sa desetoro maloljetne djece.

Stojičić je naveo podatak da je, u proteklom periodu, jedan broj migranata u Brčko prešao preko „željezničkog mosta“ na Savi. Ti migranti vraćeni su natrag u Hrvatsku na osnovu Sporazuma o readmisiji između BiH i R Hrvatske.

Jovan Stojičić

Tokom godine zabilježena je samo jedna ekscesna situacija kada je migrant našoj sugrađanki oteo torbu koja je kasnije vraćena ženi, a migrant procesuiran.

Trenutno u Brčko distriktu nema registrovanih migranata. U slučaju potrebe građani se mogu javiti na telefone Terenskog centra Brčko 049/ 232 160 ili 232 161. Prijava se može uputiti i Policiji, koja istu prosleđuje Terenskom uredu Brčko.

Prema riječima Jovana Stojičića, situacija sa migrantima u Brčkom može se okvalifikovati zadovoljavajućom, jer postoji izuzetno dobra saradnja sa Graničnom i Policijom Brčko distrikta, kao i sa drugim nadležnim institucijama.

On je još dodao da se migranti u Brčkom zadržavaju najviše četiri do pet sati, a potom se usmjeravaju u azilantske centre u Sarajevu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button