RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Tri mjeseca zatvora službenici Slavici Vujić zbog obmane pri dobijanju pomoći iz budžeta

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH dokazalo je optužbe protiv službenice Distrikta Slavice Vujić (55) iz Brčkog za obmanu pri dobijanju sredstava sa sanaciju objekta oštećenog poplavama. Sudeći joj po optužnici ovog tužilaštva iz juna ove godine Osnovni sud Brčko distrikta nepravosnažno je osudio Vujić na kaznu zatvora u trajanju od tri mjeseca.

Podsjetimo, Tužilaštvo Distrikta podiglo je optužnicu protiv Vujić zbog sumnje da je davanjem neistinitih i nepotpunih podataka o svojoj imovini u upravnom postupku ostvarila nepripadajuće novčane pogodnosti iz lokalnog budžeta. Službenica Distrikta optužena je da je u postupku za otklanjanje i ublažavanje posljedica poplava iz 2014. godine za sebe osigurala protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 23.000,00 KM. Njoj je stavljeno na teret da nije dala podatke da je osim stambenog objekta oštećenog u elementarnoj nepogodi takođe vlasnik i druge stambene jedinice u ovom gradu, usljed čega joj je umjesto 10.000,00 KM pripadajućih po programu dodijeljeno 33.000,00 KM.

Ocjenjujući da su dokazani optužni navodi Osnovni sud je optuženu oglasio krivom za krivično djelo Obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti (iz člana 262 stav (2) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH). Ova presuda nije pravosnažna budući da je optužena, jednako kao i Tužilaštvo Distrikta, može pobijati žalbom.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Potvrđena optužnica protiv policijskog službenika

Radio Brčko

Brčko: Produžen pritvor zastupnicima Kojiću i Bogićeviću do dva mjeseca

Radio Brčko

Brčko: Sedmorica optužena ili osumnjičena za ubistvo, po jedan za korupciju odnosno tešku krađu

Radio Brčko