RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: U MZ Maoča postavlja se asfalt na pet putnih dionica

Godišnjim planom aktivnosti u vladinom Odjelu za javne poslove, Pododjel za puteve i parkove, planirana je ravnomjerna rekonstrukcija puteva i cesta na cijelom potezu Brčko distrika.

Trenutno se u Mjesnoj zajednici Maoča, koja se nalazi u južnom dijelu Brčko distrikta, vrši skidanje makadamskog i postavljanje novog asfaltanog sloja, na pet dionica puta u dužini oko jednog kilometra.

Avdulah Čandić, nadzorni inžinjer radova za Radio Brčko je kazao da je ukupna vrijednost radova oko 120.000 KM, a rok za završetak radova je 60 dana.

ing. Avdulah Čandić

Trenutno se izvode radovi rekonstrukcije puta u maočkom zaseoku Bašići.

„Radovi rekonstrukcije puteva u Maoči još se izvode na dionicama, prema IX osnovnoj školi Maoča, zaselak Brežđa, krak puta prema gornjoj džamiji i put od stare džamije prema rijeci“, naveo je Čandić.

On je naveo da se radi kompletna rekonstrukcija puteva i da će mještani dobiti kvalitetan asfalt za duži vremenski period.

Sredstva od 120.000 maraka odobrena su iz kapitalnog budžeta Distrikta iz nekoliko prethodnih godina radi rješavanja imovinsko-pravnih odnosa.

Čandić je još napomenuo da će svi pobrojani putevi u Maoči biti završeni u potpunosti, bez ostajanja tzv, „repova“ i dodao da će, ako vrijeme posluži kao do sada, posao asfaltiranja biti završen i prije ugovorenog roka od 60 dana.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.